KAA Gent strikt nieuwkomer, maar die zal niet op het veld staan

KAA Gent strikt nieuwkomer, maar die zal niet op het veld staan

18-01-2019 12:30

KAA Gent heeft de 25-jarige Robin Sleeuwagen vastgelegd. Die komt niet om te voetballen, maar wel om te gamen. Hij gaat KAA Gent vertegenwoordigen in de ePro League.

Na kwalificatierondes bleven er uiteindelijk vier finalisten over. Die mochten op gesprek komen in Gent om hun feeling met de club uit te leggen. Sleeuwagen deed dat op de meest overtuigende manier en wordt dus eSporter. 

"Ik zit al een aantal jaar in het game-circuit en wou in 2016 kennismaken met het hoogste niveau op FIFA gebied. Dat is me ook gelukt. Dat jaar won ik heel veel toernooien van absolute wereldtoppers zowel nationaal als internationaal. Ik heb verschillende reizen gemaakt naar het buitenland om ook daar toernooien te gaan spelen", verklaart hij op de website. Nu ik door KAA Gent verkozen ben als hun esporter, ben ik zeer gemotiveerd om te blijven groeien en de club waar ik al heel mijn leven supporter van ben zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in de Proximus e-pro league en als het even kan de titel mee naar huis te nemen."

eSport zit duidelijk in de lift, want eerder deze week stelde Club Brugge al Geoffrey Meghoe voor om dezelfde job te vervullen. Bij Anderlecht is dat al sinds 2017 Zakaria Bentato.