Rode Duivel al zeven jaar niet meer opgeroepen: Met pijn in het hart

Rode Duivel al zeven jaar niet meer opgeroepen: "Met pijn in het hart"

18-01-2019 11:45
1

Vadis Odjidja lijkt zijn topvorm terug te vinden bij KAA Gent. De middenvelder is niet meer weg te denken uit het elftal. RTBF ziet de Rode Duivels als een mogelijke volgende stap.

Odjidja heeft al drie caps op zijn naam staan, maar die dateren van jaren geleden. "Ik heb wel een beetje pijn in het hart als ik de Rode Duivels zie spelen op televisie. Ik zal waarschijnlijk nooit weten wat ik had kunnen doen met de huidige generatie", geeft hij aan.

Odjidja heeft ook slechte herinneringen aan de nationale ploeg. "De toenmalige bondscoach vertelde mij dat ik naar het buitenland moest als ik mijn plaats in de selectie wilde houden. Het was net die coach die mijn transfer blokkeerde toen hij mijn clubcoach werd. Die transfer had mijn carrière kunnen lanceren. Welke coach ik bedoel? Daar antwoord ik niet op". Uit de context wordt natuurlijk duidelijk dat het om Georges Leekens gaat, die in 2012 de Rode Duivels verruilde voor Club Brugge.

Odjidja had ook voor Ghana kunnen spelen, maar heeft geen spijt van zijn keuze. "Mijn familie is van Ghanese origine, ik hou van dat mooie land maar ik ben gehecht aan België. De Ghanese bond heeft me toen ook benaderd, maar mijn keuze was al gemaakt."