Onthuld: 'Cynische Devroe schreef zijn doodvonnis bij Anderlecht'

Onthuld: 'Cynische Devroe schreef zijn doodvonnis bij Anderlecht'

18-01-2019 11:15
7

Luc Devroe verdween deze week van het toneel bij Anderlecht. Het vertrek zal er wel aan te komen, want in november werd hij al gedegradeerd. Sindsdien was zijn houding fel veranderd, zo weet Peter Vandenbempt.

Devroe kon duidelijk niet leven met zijn nieuwe functie, vertelt Vandenbempt in Het Nieuwsblad. "Devroe heeft die in zijn ogen oneerlijke veroordeling door zijn baas nooit verteerd. Het maakte dat hij cynisch naar het werk van zijn opvolger keek. Na de nederlaag bij Cercle Brugge zei Devroe net iets te luid: 'Eén op twaalf na de putsch.'"

"Iets te luid praten deed Devroe wel vaker in de ontgoocheling na alweer een nederlaag. Over het werk van zijn trainer bijvoorbeeld - brandhout maakte hij er soms van -, hoewel Vanhaezebrouck best tevreden was over de samenwerking met Devroe. Het kadert wel in het beeld dat van de Brabantse West-Vlaming geschetst wordt: een zeer goeie scout en voetbalkenner met veel dossierkennis en een compromisloze onderhandelaar, maar te emotioneel."

Vooral de match tegen Zulte Waregem was slopend voor hem. "In Waregem stond hij na de match met tranen in de ogen in de kleedkamer, de anti-Devroe-spandoeken van de fans hadden hem diep geraakt. De sportief directeur vond (terecht) dat de mislukte transferzomer een gedeelde verantwoordelijkheid was, maar hij voelde dat zijn baas er zich almaar meer van distantieerde. En dat de rekening dus zijn richting uit kwam."