Drama voorkomen bij FC Barcelona: klein deel van Camp Nou-dak breekt af

Drama voorkomen bij FC Barcelona: klein deel van Camp Nou-dak breekt af

18-01-2019 09:30

De supporters van FC Barcelona zijn donderdagavond met de schrik vrijgekomen. Tijdens de Copa del Rey-wedstrijd tegen Levante een brak een klein stukje van het tribunedak af: één van de brokstukken belandde vervolgens in een vak 334, op de vierde ring aan de lange zijde.

Eén van de 43 duizend aanwezige toeschouwers liep lichte verwondingen op naar aanleiding van het incident. Volgens Diario Sport, dat zich beroept op berichtgeving op het lokale radiostation Radio Catalunya, was de medische staf van FC Barcelona snel ter plaatse om het slachtoffer te onderzoeken. Personeel van de club heeft bovendien direct gekeken naar de dakconstructie. Hierin werden verder geen onvolkomenheden ontdekt en de tribunes hoefden niet ontruimd te worden.

Barcelona won ondertussen met 3-0 in Levante en bereikte daardoor de volgende ronde in het bekertoernooi. De club hangt echter mogelijke uitsluiting boven het hoofd: tijdens de heenwedstrijd in Valencia werd de vermeend niet-speelgerechtigde Juan Brandáriz binnen de lijnen gebracht. Levante heeft inmiddels een officiële aanklacht ingediend.