Ik sprak geregeld met Veljkovic over sportieve zaken, in alle discretie

"Ik sprak geregeld met Veljkovic over sportieve zaken, in alle discretie"

18-01-2019 09:17
4

Dirk Huyck heeft na een contactverbod van drie maanden opnieuw zijn opwachting gemaakt bij Waasland-Beveren. De man kwam in opspraak door verdachte telefoontjes met spelersmakelaar Dejan Veljkovic. Al was dat onschuldig, aldus Huyck in Het Nieuwsblad.

Uit de telefoontaps bleek dat Veljkovic en Huyck bezig waren over een "verkochte keuken". "Het klinkt misschien zwak, maar ik heb een afspraak met de onderzoeksrechter dat ik niets zeg zolang het onderzoek loopt. Maar die keuken heeft niets met het dossier te maken. Totaal niet", houdt de voorzitter van Waasland-Beveren de boot af.

Huyck geeft echter wél toe dat hij samen met Veljkovic nadien nog een gesprek had in het keukenbedrijf van zijn vrouw. "Ik doe de laatste drie jaar alle gesprekken in de zaak van mijn vrouw. Omdat je daar discretie hebt. Doe ik dat hier op de club, dan staat het de dag nadien in de krant."

De preses van Waasland-Beveren vindt echter niet dat er niks mis met het contact tussen hem en Veljkovic. "We hadden wel eens contact over sportieve zaken, maar ik had daar nooit een slecht gevoel bij. We hebben in die drie jaar alleen Milos Maric en Denzel Jubitana gehaald, maar verder bood hij nooit spelers aan die de sportieve cel dacht te moeten nemen", besluit Huyck.

Lees ookVreest Waasland-Beveren degradatie? "We zullen zien hoe de bond het interpreteert"