Vanaken zal het na een tijdje wel gehad hebben met ritjes naar Eupen of Waregem

"Vanaken zal het na een tijdje wel gehad hebben met ritjes naar Eupen of Waregem"

18-01-2019 09:02 Laatste update: 09:01
3

Hans Vanaken won woensdag de Gouden Schoen. Traditioneel wordt er dan gesproken over een transfer naar het buitenland. Vanaken sluit een lang verblijf bij Club Brugge echter niet uit. Al is dat volgens Aad de Mos geen goede zaak.

De Mos vindt dat Vanaken binnenkort beter vertrekt bij Club Brugge. "Als Hans niet naar het buitenland trekt, zal hij het na een tijdje ook wel gehad hebben met die ritjes naar Eupen of Waregem. Dit is het moment om te oogsten, maar dan moet hij wel de goeie keuze maken", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Aanvallende en dominante ploeg
Vanaken kiest maar beter voor een aanvallende ploeg, aldus De Mos. "Hij moet op zoek naar een club die op de helft van de tegenstander speelt. Een club die aanvallend voetbalt, waar hij in de kleine ruimte met zijn individuele acties zijn ding kan doen."

Voor de grote Europese teams is Vanaken volgens de oud-trainer van KV Mechelen en Anderlecht nog niet klaar, maar in de subtop kan hij wel terecht. "Zo heb je in Spanje bijvoorbeeld Betis of in Engeland Watford. Benfica in Portugal. Wolfsburg, Hoffenheim of Mönchengladbach zijn ook ideale ploegen voor Hans."

Lees ookVanaken wint de Gouden Schoen 2018: deze 9 Brugse toppers gingen hem voor

No Poll