Begrip voor keuze van Dembélé: Daar kom je elke week een Vranjes tegen

Begrip voor keuze van Dembélé: "Daar kom je elke week een Vranjes tegen"

Gepubliceerd: donderdag 17 januari 2019 om 23:16do 17-01-2019 om 23:16

Mousa Dembélé maakt de overstap van de Premier League naar de Chinese Super League. De Rode Duivel verlaat Tottenham Hotspur voor Guangzhou S&F en hij krijgt begrip voor die keuze van Frank Raes.

Veel spelers krijgen kritiek voor een transfer naar China, maar bij Dembélé liggen de kaarten anders. "De keuze van Dembélé is duidelijk een keuze om af te bouwen. Hij gaat zelfs niet eens naar een topclub in China", vertelde Frank Raes op de website van Sporza.

"Nog geen jaar geleden was hij fenomenaal tegen Juventus in de Champions League, maar bij Tottenham is hij sindsdien geen titularis meer. Hij is 31 jaar, vaak geblesseerd en zijn lichaam verteert de belasting van de Premier League moeilijk. Wat moet je dan doen?"

 "De fysieke belasting in andere topcompetities als Italië of Spanje ligt nauwelijks lager. In West-Europa kom je dan bij Zwitserland, Oostenrijk of België. Op vlak van talent steek je er dan wel bovenuit, maar daar kom je ook elke week een Vranjes tegen die tegen je lichaam schopt. Dus is de keuze gevallen op het geld en het rustigere regime van China", besloot Raes.

Lees ook: Dembélé legt keuze voor China uit: “Het is een familieclub en dat is belangrijk”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws