OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven neemt aanvaller over van reeksgenoot

OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven neemt aanvaller over van reeksgenoot

Gepubliceerd: donderdag 17 januari 2019 om 22:38do 17-01-2019 om 22:38

Oud-Heverlee Leuven heeft donderdagavond zijn tweede wintertransfer afgerond. De 24-jarige aanvaller Thomas Henry maakt de overstap van reeksgenoot Tubeke.

Dat meldt OHL via zijn officiële kanalen. Henry genoot zijn jeugdopleiding in Frankrijk bij AS Beauvais Oise. Hij maakte in de zomer van 2015 de overstap naar Nantes, maar daar kon hij nooit doorbreken. Hij speelde vooral bij de reserven, maar mocht twee keer proeven van het echte werk in de Ligue 1.

Na een tussenstop van twee seizoenen bij derdeklasser FC Chambly verhuisde Henry afgelopen zomer naar Tubeke, waar hij helemaal doorbraak. De aanvaller maakte de voorbije maanden elf doelpunten in zestien wedstrijden. Meteen goed voor bijna de helft van de doelpunten van de Waals-Brabanders.

Trainer Nigel Pearson is blij met zijn nieuwe spits: "Thomas heeft zijn neus voor doelpunten al getoond dit seizoen. Nu we een belangrijk punt naderen in het seizoen, ben ik er zeker van dat we met Henry een extra troef in handen hebben op aanvallend vlak. Elk van de betrokken partijen heeft baat bij deze deal en ik ben er van overtuigd dat Thomas een toegevoegde waarde is in de talentrijke kern die we aan het samenstellen zijn", aldus Pearson.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws