Gouden Schoen Vanaken arriveert met kleine oogjes op de club: ''4 uur geslapen''

Gouden Schoen Vanaken arriveert met kleine oogjes op de club: ''4 uur geslapen''

17-01-2019 16:00 Laatste update: 16:51
1

De 65e editie van de Gouden Schoen kreeg woensdagavond met Hans Vanaken de verwachte winnaar. Vanaken verscheen donderdag na een lange feestnacht met kleine, maar vol trots op de door Club Brugge belegde persconferentie. 

Vanaken bekende dat hij een korte nacht achter de rug heeft. "Ik lag maar om 4 uur in mijn bed", zei Vanaken voor de camera van Sporza. "Ik kon ook nog niet meteen slapen. Je kijkt toch af en toe nog eens op je gsm en probeert nog wat sms'en te beantwoorden."

Daarnaast ervaarde ook hoeveel aandacht de laureaat van de Gouden Schoen de ochtend nadien krijgt. "Ik heb maar 4 uur geslapen, want 's ochtends belde de radio al. Ook de kranten- en tv-journalisten zijn nog langsgekomen. Maar ik ben nog steeds aan het nagenieten van de mooie avond."

De smaakmaker van Club Brugge beseft dat hij nu nog meer onder een vergrootglas komt te liggen. "Het is logisch dat je nu anders bekeken wordt. Maar ik ga proberen dezelfde Hans Vanaken te zijn als in 2018. Het is moeilijk om beter te doen, maar ik ga hard werken om 2019 te evenaren. Ik wil belangrijk blijven voor Club Brugge met doelpunten en assists'', besluit Vanaken.

Lees ook: Vanaken wint de Gouden Schoen 2018: deze 9 Brugse toppers gingen hem voor