Vertonghen zwaait Dembélé uit: ''Zie een fantastische vriend gaan''

Vertonghen zwaait Dembélé uit: ''Zie een fantastische vriend gaan''

17-01-2019 15:15 Laatste update: 16:13

Mousa Dembélé verlaat Tottenham Hotspur om aan de slag te gaan bij het Chinese Guangzhou S&F. Voor zijn vertrek nam Spurs TV een afscheidsinterview op met Dembélé. De Rode Duivel werd daar verrast door collega, maar bovenal boezemvriend Jan Vertonghen.

Van alle spelers zal Vertonghen de meeste moeite hebben met het afscheid van Dembélé. De twee kennen elkaar al vanaf hun tiende, speelden samen in de jeugdopleiding van Germinal Beerschot en kwam elkaar weer tegen in Nederland, bij de Rode Duivels en vanaf 2012 bij Tottenham. Vertonghen zal hem gaan missen, maar van een vaarwel is geen sprake.

''We zien een geweldige speler gaan en voor mij een fantastische vriend gaan. Voor anderen is het waarschijnlijk 'ik weet niet wannneer ik je wanneer zie', maar ik weet dat Mousa en ik genoeg dingen met elkaar gemeen hebben om contact te houden. Dit is gewoon de wereld van het voetbal'', aldus Vertonghen.

Uiteraard gaat Vertonghen ook de speler Dembélé missen bij de Londenaren. ''Je moet de spelers vragen die met of tegen Mousa hebben gespeeld om de waardering te krijgen die hij verdiend. Het maakte me soms boos dat als mensen spraken over de beste middenvelders in de Premier League, de naam van Mousa nooit werd genoemd. Maar ik heb het gevoeld dat hij die waardering de laatste twee jaar wel heeft gekregen.