Vreemde onthulling bij Gouden Schoen, opvallende namen krijgen toch punten

Vreemde onthulling bij Gouden Schoen, opvallende namen krijgen toch punten

16-01-2019 23:50 Laatste update: 23:56
19

De punten voor het Gala van de Gouden Schoen zijn nu allemaal bekend. Hans Vanaken is de winnaar, maar heel wat voetballers kregen uiteraard punten. Daar waren toch ook enkele opvallende cijfers bij.

Zo kreeg bij de verkiezing van 'Trainer van het Jaar' Hein Vanhaezebrouck na een matige periode bij Anderlecht toch één punt. Hij eindigde daardoor op de vijftiende plek in de stand.

Dat is niet het enige wat opviel. Leander Dendoncker, die niet kon overtuigen op het einde van het seizoen bij Anderlecht, kreeg in de eerste stemronde tóch twee punten (goed voor een gedeelde twaalfde plek in de eerste stemronde). Hij kreeg zo meer punten dan onder andere Cristian Benavente (Charleroi), Abdoulay Diaby (Club Brugge), die één punt sprokkelden, en evenveel als Samuel Gigot (KAA Gent).

Ook Thomas Foket kreeg twee punten. Die verdiende hij in de tweede stemronde. Bizar, want de rechtsachter speelde uiteindelijk maar vijf keer voor de Buffalo's dit seizoen. Zo haalde hij in die stemronde meer punten dan Brandon Mechele (Club Brugge), Faris Haroun (Antwerp) en evenveel als Wesley Moraes (Club Brugge) en Lior Refaelov (Antwerp)

Lees ook: Van Vanaken tot Simon, alle punten van de Gouden Schoen op een rij