Afgang voor Anderlecht op Gouden Schoen, pijnlijke eindstand voor paars-wit

Afgang voor Anderlecht op Gouden Schoen, pijnlijke eindstand voor paars-wit

16-01-2019 23:10 Laatste update: 23:25
18

Het Gala van de Gouden Schoen 2018 werd in de volksmond al snel het Gala van Club Brugge genoemd. Het Gala van RSC Anderlecht was het helemaal niet. Geen enkele speler van Anderlecht haalde de top tien, een historisch dieptepunt tijdens de laatste veertig jaar.

In de top tien van de Gouden Schoen vinden we met Luis Garcia wel een speler van KAS Eupen terug, maar er is geen spoor van iemand van Anderlecht. Dat kwam al jaren niet meer voor. In de archieven konden we terugkijken tot 1981 en telkens was er minstens één speler van Anderlecht in de top tien. De Gouden Schoen 2018 is dus een dieptepunt in de clubgeschiedenis van paars-wit.

Tijdens het Gala van de Gouden Schoen kwam er slechts één speler van Anderlecht in aanmerking voor een prijs. In de categorie belofte van het jaar moest Alexis Saelemaekers het afleggen tegen Wesley Moraes. Uiteindelijk kwam er toch één iemand van RSC Anderlecht op het podium. Ex-winnaar Pär Zetterberg overhandigde Tessa Wullaert de Gouden Schoen bij de dames.

Lees ookVanaken pakt de hoofdprijs en gaat met derde Brugse Gouden Schoen op rij naar huis