'Diatta moet vrezen voor klacht na samenwerking met Bayat'

'Diatta moet vrezen voor klacht na samenwerking met Bayat'

16-01-2019 18:45

Krépin Diatta koos afgelopen winter al voor een transfer naar Club Brugge. Club mocht toen Mogi Bayat bedanken, die de Senegalees over de streep heeft getrokken. Die samenwerking was echter niet naar de zin van zijn echte makelaar.

Meer nog: volgens de Senegalese bron Stade is er een klacht in aantocht bij de rechtbank van Brussel. Diatta zou het pre-akkoord met zijn makelaar Youssoupha Fall hebben geschonden. De officiële klacht luidt 'misbruik van vertrouwen'.

Fall neemt het niet dat hij na een jarenlange samenwerking werd opzijgezet door de entourage van Diatta. Fall beweert dat hij nog een contract had lopen dat Diatta aan hem bond. Toch was het Mogi Bayat die uiteindelijk flink verdiende aan Diatta, samen met de Senegalese makelaar Thierno Seydi.

Fall kan bewijzen dat hij de eerste contacten gelegd heeft met Club Brugge, maar of dat hem recht geeft op commissie is maar de vraag. Eerder kwam ook de uitgaande transfer van Anthony Limbombe al onder vuur te liggen na tussenkomsten van Bayat.