Zeven Belgische refs krijgen hun FIFA-badge: Delferière en Vertenten vervangen

Zeven Belgische refs krijgen hun FIFA-badge: Delferière en Vertenten vervangen

16-01-2019 13:50
6

Zeven Belgische refs hebben de felbegeerde FIFA-badge gekregen van de wereldvoetbalbond. Dat brengt de Belgische Voetbalbond naar buiten. Dankzij de badge kunnen de zeven gelukkigen in 2019 aangewezen voor internationale matchen. 

Alexandre Boucaut, Bram Van Driessche, Nicolas Laforge, Erik Lambrechts, Jonathan Lardot, Nathan Verboomen en Lawrence Visser kregen dinsdag hun FIFA-badge overhandigd in het Martin’s Red Hotel van het Belgian Football Centre in Tubeke. Semi-profs Verboomen en Bram Van Driessche nemen op de internationale lijst de plaatsen in van Sébastien Delferière en Bart Vertenten. 

Begin november 2018 besliste de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de FIFA-badges van Delferière en Vertenten in te trekken. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist had hierop aangedragen, nadat de twee toparbiters als verdachten betrokken raakten in Operatie Propere Handen. Delferière floot net onder de elitegroep en was met een plaats in UEFA-categorie 1 onze hoogstgeplaatste ref bij de FIFA. Die rol is nu weggelegd voor Alexandre Boucaut en Jonathan Lardot, die samen met Vertenten in groep 2 zaten.

Overigens mochten met Hannelare Onsea, Lois Otte en Viki De Cremer ook drie vrouwelijke arbiters een FIFA-badge in ontvangst nemen. Verder kregen ook vier assistenten (10 mannen, vier vrouwen) goed nieuws.