Pozuelo blijft bij Genk: ''Wie in België voetbal houdt, trekt nu een cava open''

Pozuelo blijft bij Genk: ''Wie in België voetbal houdt, trekt nu een cava open''

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 13:10wo 16-01-2019 om 13:10

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 13:14wo 16-01-2019 om 13:14

Alejandro Pozuelo heeft na intensief overleg besloten om het seizoen af te maken bij Racing Genk. Genk kan eindelijk opgelucht ademhalen, nadat Al-Ahli uit Saudie-Arabië de Spaanse spelmaker met veel geld dreigde weg te kapen. Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, vindt de keuze van 'Pozo' een zege voor het Belgische voetbal.

Keygnaert steeks zijn vreugde niet onder stoelen of banken. ''Wie in België van voetbal houdt, trekt op dit aperitiefuur een Spaanse cava open. Tapaatje. Jamón y queso. Onze competitie dreigde een 'artiest' minder te hebben'', schrijft hij op de website van zijn werkgever. Keygnaert weet dat dit minder goed nieuws is voor de titelconcurrenten. ''Voor Club Brugge, Anderlecht en Standard is dit minder goed nieuws. Zij hadden de hoop dat bij de grote titelpretendent het koninginnenstuk zou wegvallen.''

De voetbaljournalist vindt dat de beslissing van Pozuelo ook veel zegt over de persoon zelf. ''Vooral blijft 'Pozo' trouw aan zijn liefde voor het voetbal. Al-Ahli uit Saudie-Arabië is geen kleine club, maar voetbal krijgt in die contreien toch een andere invulling – in beleving en bezieling. Pozuelo toont met zijn keuze dat hij een liefhebber is. Dat-ie houdt van de passie om van 'winnen' nog steeds de hoogste ambitie te maken'', klinkt het.

Lees ook: Pozuelo overladen met complimenten: ''Voetbal meer waard dan geld''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws