'Anderlecht krijgt serieuze concurrentie, Celtic kan Mbemba als pasmunt krijgen'

'Anderlecht krijgt serieuze concurrentie, Celtic kan Mbemba als pasmunt krijgen'

16-01-2019 11:53
13

Kara Mbodji werd vorige week de eerste winterversterking van Anderlecht. In navolging van Mbodji dacht Anderlecht ook concreet aan een terugkeer van Chancel Mbemba, die op een zijspoor zit bij FC Porto. De Portugezen hebben echter andere plannen met Mbemba.

Porto wil hem namelijk betrekken in een deal met het Schotse Celtic, zo meldt The Scottish Sun. Porto heeft nadrukkelijke belangstelling voor de 22-jarige middenvelder Olivier Ntcham, een steunpilaar bij The Celts. Naast een som van 15,8 miljoen euro wil Porto de overbodige Mbemba er gratis bij aanbieden. Celtic zou daarmee in één klap ook een opvolger voor Dedryck Boyata krijgen. De Rode Duivel beschikt over een aflopend contract en is niet van plan om dat te verlengen.

De 24-jarige Mbemba kwam afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro over van Newcastle United, maar de keuze voor Porto heeft verkeerd uitgepakt. Sérgio Conceição (ex-Standard) ziet het niet in de Congolese centrumverdediger zitten en deed daarom pas zes keer (371 minuten) een beroep op hem. Met de komst van Pepe is de rol van Mbemba helemaal uitgespeeld.