Vanderhaeghe over inmenging Coucke: ''Zijn voorkeur ging uit naar de nummers 10''

Vanderhaeghe over inmenging Coucke: ''Zijn voorkeur ging uit naar de nummers 10''

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 10:09wo 16-01-2019 om 10:09

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 10:11wo 16-01-2019 om 10:11

Yves Vanderhaeghe keerde in november terug bij KV Kortrijk, nadat hij daarvoor in een jaar tijd bij zowel KAA Gent als KV Oostende op straat was gezet. Yves Vanderhaeghe onthult tegenover Sport/Voetbalmagazine dat hij bij zijn twee vorige werkgevers te dealen had met inmenging van bovenaf.

Bij KV Oostende was het voorzitter Marc Coucke die in de kleedkamer. ''Het gebeurde, maar dat was meestal vóór de match'', aldus Vanderhaeghe. Coucke gaf daarnaast zijn kijk op de opstelling. ''Hij gaf wel eens hints.'' Vanderhaeghe en Coucke zaten niet altijd op één lijn qua visie. ''Ik luisterde en dacht erover na. Mijn visie is bijvoorbeeld: met werkers op het middenveld kom je al ver. Terwijl zijn voorkeur uitging naar de meer lichtvoetige, technische spelers, de nummers tien zeg maar.''

Bij KAA Gent kreeg Vanderhaeghe dan weer input van voorzitter Ivan De Witte en algemeen manager Michel Louwagie. ''Tijdens de wekelijkse vergaderingen spreek je altijd wel over voetbal natuurlijk, over de match die voorbij is en over degene die volgt, en dus wordt er wel eens gezegd "zou je deze misschien niet eens kunnen..." Tenslotte zijn zij de bazen en mogen ze hun mening verkondigen. Maar dan doet een trainer nog altijd wat hij wil'', besluit de oefenmeester van Kortrijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws