Vanaken spreekt zich uit over vertrek bij Club Brugge: Ik heb die ambitie

Vanaken spreekt zich uit over vertrek bij Club Brugge: "Ik heb die ambitie"

16-01-2019 07:31 Laatste update: 07:38
15

Het zou al gek moeten lopen mocht Hans Vanaken woensdagavond de Gouden Schoen niet winnen. De spelmaker van Club Brugge was doorheen 2018 ijzersterk. In Het Nieuwsblad spreekt Vanaken zich ook uit over zijn toekomst.

Onlangs liet Vanaken ontvallen dat hij een levenslange carrière bij Club Brugge wel ziet zitten, maar Johan Boskamp interpreteerde dat anders. "Soms maken ze ervan dat ik een gebrek aan ambitie vertoon, maar dat is een verkeerde verwoording", aldus Vanaken.

Ambitie
Vanaken sluit een vertrek bij Club Brugge niet uit, maar het forceren zal de spelmaker alvast niet doen. "Ik heb ook wel ambitie om hogerop te raken. Maar ik heb geen zin om te schreeuwen: Ik wil weg!, als er niks is. Ik zou zelf niets forceren of managers laten zoeken naar een ploeg."

Indien een grote club zich aanmeldt, zou Vanaken wel twee keer nadenken. "Ik zou alleen maar een club willen die zelf naar me toe is gestapt, omdat ze me hebben gescout en in een gesprek met de trainer of de technisch directeur laten voelen dat ze me willen", besluit de Club Brugge-uitblinker.

Lees ookPozuelo versus Vanaken: de ultieme vergelijking van de Gouden Schoen-favorieten