Nauwelijks twijfels over beste doelman: Hij steekt erbovenuit in heel 2018

Nauwelijks twijfels over beste doelman: "Hij steekt erbovenuit in heel 2018"

15-01-2019 23:45 Laatste update: 16-01-2019 00:01
4

Dat Hans Vanaken de Gouden Schoen 2018 in de wacht zal slepen, staat in de sterren geschreven. Ook bij de doelmannen verwacht Peter Vandenbempt geen verrassingen. Hij bombardeert Sinan Bolat tot topfavoriet.

Lang hoeft de journalist daar niet over na te denken. "Voor mij is dat sowieso Bolat", schuift hij de keeper van Royal Antwerp FC naar voren bij Sporza. "Hij steekt erbovenuit als je naar heel 2018 kijkt. Het is waar dat hij in een goed georganiseerd team speelt en dus mag je niet alleen kijken naar de clean sheets, maar naar de kwaliteiten van een doelman." Overigens is ook Jean-Marie Pfaff die mening toegedaan.

Welke andere sluitposten zouden Bolat nog enigszins kunnen bedreigen? "Ik vind dat Ochoa na de zomer ook het beste van zichzelf getoond heeft", verwijst Vandenbempt naar de doelman van Standard. "Hij is op een wolk teruggekeerd uit Rusland en dat niveau heeft hij doorgetrokken."

"Ik vind Vukovic  van Genk ook echt een goede keeper. Deze seizoenshelft is hij vaak bepalend. In veel matchen heeft hij die ene redding gedaan waardoor het toch net iets comfortabeler voetballen was. Ook Kaminski is een goede keeper en ook Van Crombrugge verdient een eervolle vermelding", besluit Vandenbempt.