Waarom Pozuelo Gouden Schoen niet kan winnen: Al zou dat geen rol mogen spelen

Waarom Pozuelo Gouden Schoen niet kan winnen: "Al zou dat geen rol mogen spelen"

15-01-2019 23:00
9

Als iemand Hans Vanaken het vuur aan de schenen kan leggen in de verkiezing van de Gouden Schoen, zou het wel eens Alejandro Pozuelo kunnen zijn. De spelmaker blinkt week in week uit uit bij KRC Genk. Toch verwacht Peter Vandenbempt dat de Genkenaar te kort zal komen.

Al ligt dat zeker niet aan de voetbalkwaliteiten van Pozuelo. "Pozuelo heeft meer dan puur voetbaltechniek. Hij is een leidersfiguur op het veld en laat de ploeg beter voetballen. Hij is perfect tweevoetig, heeft vista en scorend vermogen. Maar ik vind niet dat je de Gouden Schoen op basis van talent geeft, wel op basis van wat je met je talent doet. Op dat vlak heeft Pozuelo het fantastisch gedaan, maar Vanaken ook", aldus Vandenbempt bij Sporza

"Een bijkomend nadeel voor Pozuelo is dat Club Brugge meer dan Genk een nationale club is. De prestaties van Vanaken worden beter gevolgd in het zuiden van het land. Club heeft Champions League gespeeld en dan gaan Franstalige journalisten mee, ik denk niet dat er dit jaar ooit een Franstalige journalist mee was met Genk in de Europa League. Het zou geen rol mogen spelen, maar het is de realiteit", onthult Vandenbempt een andere factor.