Concacaf roept Lozano uit tot speler van het jaar, Ochoa grijpt net langs prijs

Concacaf roept Lozano uit tot speler van het jaar, Ochoa grijpt net langs prijs

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 18:20di 15-01-2019 om 18:20

Laatste update: dinsdag 15 januari 2019 om 18:25di 15-01-2019 om 18:25

Hirving Lozano is door de Concacaf uitgeroepen tot speler van het jaar. Bij de uitverkiezing door de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben eindigde hij boven Keylor Navas en Sebastian Giovinco. Navas kreeg wel een andere prijs. Hij werd verkozen tot doelman van het jaar. In die categorie eindigde Guillermo Ochoa van Standard als tweede.

Dat meldt de voetbalbond via de officiële kanalen. Het is voor de zesde keer dat de Concacaf de prijs uitreikt. 'Het hoogtepunt van Lozano's jaar was zijn exceptionele prestatie tijdens het WK 2018 in Rusland', schrijft de bond. Het hoogtepunt van dat WK was het winnende doelpunt van Lozano in de eerste groepswedstrijd tegen Duitsland.

'Waar de Mexicaanse aanvaller in het verleden vooral regionaal veel aandacht kreeg voor zijn spel op het WK en de Concacaf Champions League, heeft de rest van de wereld in 2018 ook kennisgemaakt met de 23-jarige aanvaller van PSV', staat er verder te lezen.

Uiteraard werd Lozano ook opgenomen in het elftal van het jaar van de voetbalbond. Daarin haalde Navas het ook voor Ochoa. De Amerikaanse Alex Morgan werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke speelster van het jaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws