Borkelmans blijft ongeslagen op Asian Cup, Vukovic en co blijven ook

Borkelmans blijft ongeslagen op Asian Cup, Vukovic en co blijven ook

15-01-2019 17:22 Laatste update: 17:36
1

Vorige week plaatste Jordanië zich al voor de tweede ronde op de Asian Cup. Dinsdag bleven de mannen van Vital Borkelmans ongeslagen. In hun laatste groepsmatch bleef pakte Jordanië een punt tegen Palestina. Het bleef 0-0. Australië mag ook door naar de volgende ronde. Het won met 3-2 van Syrië. 

Op de openingsspeeldag won Jordanië verrassend met 1-0 van Australië. Daarna volgde een 2-0 zege tegen Syrië. Door de zes op zes was de kwalificatie voor Borkelmans en zijn troepen al een feit. Voor Palestina was dinsdag een domper. Door het gelijkspel is het land nog niet zeker van de volgende ronde. Daarvoor is het afhankelijk van de resultaten in de andere groepen. 

In Groep B mag Australië wel mee met Jordanië. Het won met 3-2 van Syrië. Pas in de blessuretijd maakten de Aussies de winnende goal. Tom Rogic zorgde voor de drie punten. Met een gelijkspel had Australië zich ook geplaatst voor de volgende ronde. Tegen Syrië stond Mathew Ryan bij Australië tussen de palen. Danny Vukovic van KRC Genk bleef op de bank.

Eindstand Groep B
1. Jordanië – 7 punten
2. Australië – 6 punten
3. Palestina – 2 punten
4. Syrië – 1 punt