Anderlecht en Club Brugge kijken met argusogen: “Dat kan Genk de titel kosten”

Anderlecht en Club Brugge kijken met argusogen: “Dat kan Genk de titel kosten”

15-01-2019 16:33 Laatste update: 16:35
23

Alejandro Pozuelo is een belangrijke schakel voor KRC Genk. De Spanjaard twijfelt echter over een lucratieve overstap naar Al-Ahli. Volgens Johan Boskamp kan dat KRC Genk wel een zuur gaan opbreken.

“Ik ben een Pozuelo-fan, ja, natuurlijk. Hij is gewoon ontzettend belangrijk. Hoe hij mensen voor de goal zet en altijd de juiste man vindt, is niet normaal. Als de anderen het niet meer weten, kunnen ze ook altijd de bal bij hem kwijt”, laat Boskamp weten aan Het Nieuwsblad.

Genk met of zonder Pozuelo is volgens de Nederlandse analist een verschil van dag en nacht. “Zag je Genk op Union in de beker? Ze werden uitgeschakeld, maar het verschil tussen de eerste helft – zonder Pozuelo – en de tweede was gigantisch. Zonder hem moesten de anderen zélf nadenken wat ze zouden doen en dat liep een pak minder. Als Genk hem kwijtspeelt, kan het hen de titel kosten. Anderlecht en Brugge zouden alleszins héél blij zijn.”

Waardeloze transfer
Boskamp vindt de transfer een ‘waardeloze transfer’ moest Pozuelo uiteindelijk vertrekken. “Als hij naar Saudi-Arabië gaat, is dat om de zakken te vullen. Ik snap wel dat je erover nadenkt als je 7,5 miljoen kan verdienen. Maar ik zou zeggen: wacht lekker tot in de zomer.”