Pfaff schuift beste doelman in JPL naar voor: “Hij straalt vertrouwen uit”

Pfaff schuift beste doelman in JPL naar voor: “Hij straalt vertrouwen uit”

15-01-2019 15:06
12

Jean-Marie Pfaff was tijdens zijn carrière een absolute topkeeper. De voormalige doelman van onder meer Bayern München schuift de beste doelman van de Belgische Jupiler Pro League naar voor.

Enthousiast is Pfaff echter niet. “De Doelman van het Jaar? Het zijn allemaal volleyballers geworden. Elke bal die in hun buurt komt, slaan ze weg”, begint hij tegenover Het Laatste Nieuws. Er zijn wel een paar jonge mannen die kunnen uitgroeien tot een goede doelman. Maar dan zal het belangrijk zijn om geen stappen over te slaan en goed begeleid te worden.”

“Jean Butez (Moeskroen) kan iets, Hendrik Van Crombrugge (Eupen) heeft iets in zijn mars en vooral Ortwin De Wolf van Lokeren heeft talent. Ik zou hem nu al op de tweede plaats zetten in de Belgische competitie.” Toch ziet Pfaff nog een andere sluitpost als beste goalie van de Belgische eerste klasse.

Bolat
Sinan Bolat van Antwerp. “Hij heeft een constant, goed niveau gehaald in 2018. Bolat stond er als Antwerp goed was én als Antwerp slecht was. Vooral dat laatste is heel belangrijk. Doelmannen moeten er elke match staan, een mindere partij kunnen ze zich niet permitteren. En daarom is Bolat een betrouwbaar sluitstuk gebleken voor Antwerp. Hij straalt vertrouwen uit”, aldus Pfaff.