Einde van een tijdperk: Tsjechische legende Cech (36) kondigt pensioen aan

Einde van een tijdperk: Tsjechische legende Cech (36) kondigt pensioen aan

15-01-2019 12:22 Laatste update: 12:24

Petr Cech is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 36-jarige keeper van Arsenal heeft dat dinsdag bekend gemaakt. Cech is al vijftien jaar actief in de Premier League. Hij werd met Chelsea vier keer kampioen van Engeland. 

'Dit is mijn twintigste seizoen als prof. (...) Voor mijn gevoel is het nu het juiste moment om aan te kondigen dat ik na afloop van dit seizoen stop als prof', schrijft Cech op Instagram. 

'Ik heb vijftien jaar in de Premier League gespeeld en heb daar elke prijs gepakt die er te winnen valt. Voor mijn gevoel heb ik het maximale eruit gehaald en alles bereikt wat ik wilde bereiken.'

'Dit seizoen maak ik af bij Arsenal, hopelijk kan ik nog een prijs winnen. Ik ben benieuwd wat het leven na het voetbal mij daarna biedt', eindigt de goalie. Cech brak door bij Sparta Praag, verkaste in 2002 naar Stade Rennes en maakte twee jaar later de overstap naar Chelsea. Bij The Blues beleefde de 124-voudig international zijn grootste successen. In 2015 vertrok Cech naar Arsenal.

Dieptepunt in de carrìère van de sluitpost was een schedelbreuk die hij in oktober 2006 opliep tijdens een wedstrijd tussen Chelsea en Reading. Cech moest lang herstellen en maakte in januari 2007 zijn rentree. Sindsdien stond hij steeds onder de lat met een keepershelm.