Transfer Dembélé bijna rond: China is nu wel een begrijpelijke keuze

Transfer Dembélé bijna rond: "China is nu wel een begrijpelijke keuze"

15-01-2019 12:05
5

Hij moet zijn medische testen nog afleggen, maar de transfer van Mousa Dembélé is bijna rond.Niet Beijing Guoan, maar wel Guangzhou R&F  wordt de bestemming van de Rode Duivel.

Dembélé wordt door veel ploegmaats genoemd als een van de beste spelers waar ze ooit mee speelden. “En toch kwam het er niet altijd helemaal uit. Hij had veel last van blessures, maar zijn gebrek aan killerinstinct maakt dat hij soms te weinig risico in zijn spel legde. Hij had soms te weinig die over-mijn-lijkmentaliteit”, vindt Ludo Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Vandewalle kan begrip opbrengen voor de transfer van Dembélé. “Hij had de laatste jaren veel last van blessures. In China wordt zijn broze enkel meer gespaard. Hij kan er drie jaar lang 9 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Hij stelt zo de toekomst van zijn familie veilig, het is hem gegund”, vindt Vandewalle.

Witsel en Carrasco
De transfer van Dembélé valt volgens Vandewalle in geen geval ter vergelijken met die van Axel Witsel en Yannick Carrasco in het verleden. “Hij is er 31, het is niet dat hij zijn carrière te grabbel gooit. Carrasco was er 24, Witsel 27, zij hadden nog een hele carrière voor zich”, aldus Vandewalle over de twee Rode Duivels. Carrasco is overigens nadrukkelijk in beeld bij Arsenal.