'KBVB komt met update over onderzoek, KV Mechelen en Waasland-Beveren wachten af'

'KBVB komt met update over onderzoek, KV Mechelen en Waasland-Beveren wachten af'

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 11:16di 15-01-2019 om 11:16

Laatste update: dinsdag 15 januari 2019 om 13:35di 15-01-2019 om 13:35

Maandag kreeg de Voetbalbond in het kader van Operatie Propere Handen vijf bestuursleden van KV Mechelen en Waasland-Beveren over de vloer. De KBVB zet spoed achter het onderzoek, maar het beseft dat het een race tegen de klok wordt.

"We voeren het onderzoek grondig en werken in een klein team om te vermijden dat er zaken naar buiten komen", aldus Ebe Verhaegen van de voetbalbond in Het Nieuwsblad. "Over hoogstens een maand zullen we met het eerste nieuws naar buiten komen."

De tijd dringt
Op 3 maart eindigt de competitie in Eerste Klasse B, terwijl een week later al de barragematchen voor promotie gespeeld worden. KV Mechelen is al zeker van die barrages, net daarom moet het extra snel gaan. Speeldag 30 in de Jupiler Pro League wordt dan weer gespeeld op 17 maart.

"We zijn ons bewust van het competitieverloop en proberen het onderzoek in die richting te laten lopen, maar in principe is er één echte deadline: de verjaringstermijn van acht jaar. Maar uiteraard proberen we alles zo snel mogelijk af te ronden. Alleen zijn er bepaalde factoren waarop we geen vat hebben", besluit Verhaegen.

Poll

Moeten zij bestraft worden met degradatie?

(658 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws