'Gedoodverfde opvolger van Pozuelo krijgt goed nieuws, transfer op til?'

'Gedoodverfde opvolger van Pozuelo krijgt goed nieuws, transfer op til?'

16-01-2019 09:01 Laatste update: 09:11
15

Racing Genk wacht momenteel bang af. Het weet eerstdaags of Alejandro Pozuelo tot het einde van het seizoen blijft of niet. De Spanjaard schermt alvast met een lucratief aanbod uit Saoudi-Arabië. Volgens Het Nieuwsblad heeft Genk al een opvolger in gedachten.

Eerder meldde VoetbalPrimeur.be al dat Christian Benavente op de radar van Genk staat, alsook Ianis Hagi. Het Nieuwsblad weet echter dat zij niet het hoofddoelwit zijn voor de Limburgers. Wie dat wel is, is Hany Mukhtar (23).

De Soedanese Duitser komt op dit moment uit voor Brondby, waar hij één van de sterkhouders. Muhktar moet circa zes miljoen euro kosten. De aanvallende middenvelder werd eerder ook al genoemd als potentiële versterking voor RSC Anderlecht.

Blessure gooit roet in het eten
Muhktar is zelf ook vragende partij voor een transfer, maar mogelijk gooit een blessure roet in het eten. De Duitser blesseerde zich afgelopen zondag aan de enkel. Zijn inactiviteit is nog onduidelijk, maar tot zolang zal Genk wellicht niet toehappen.

Update 16/01, 09.00: Het Nieuwsblad meldt dat de blessure van Mukhtar meevalt. De Zweed zou over enkele dagen al fit zijn. De spelmaker van Brondby is dé topkandidaat om Alejandro Pozuelo te vervangen bij Genk, al wordt verwacht dat de Spanjaard toch in Limburg blijft. De komst van Mukhtar is in dat geval geen prioriteit meer.

Lees ookPozuelo versus Vanaken: de ultieme vergelijking van de Gouden Schoen-favorieten