UPDATE: Spurs komt met slecht nieuws over Kane: spits pas in maart terug verwacht

UPDATE: Spurs komt met slecht nieuws over Kane: spits pas in maart terug verwacht

15-01-2019 18:10 Laatste update: 10:48
4

Tottenham Hotspur dreigt het minstens een maand zonder topscorer Harry Kane te moeten doen. De Engelse spits raakte zondag, in de slotminuten van het thuisduel met Manchester United, geblesseerd aan zijn enkel. 

Strompelend verliet Kane het veld en direct werd op social media gespeculeerd over een lange absentie van de aanvoerder van de nationale ploeg. Spurs heeft zelf nog geen mededelingen gedaan over de ernst van de blessure, maar The Guardian heeft in de wandelgangen al vernomen dat Kane minstens een maand uit de roulatie is. 

Mocht de 25-jarige aanvalsleider inderdaad met een pittige blessure kampen, dan mist hij sowieso de return in de halve finale van de League Cup tegen Chelsea. Ook moet Tottenham het dan in de competitieduels met Fulham, Watford en Newcastle United zonder Kane stellen. Daarnaast lijkt ook de FA Cup-clash met Crystal Palace aan zijn neus voorbij te gaan. Erger nog: Spurs komt op 13 februari in actie in de achtste finale van de Champions League, tegen Dortmund. Ook die wedstrijd komt vermoedelijk te vroeg. 

De blessure van Kane komt op een rampzalig moment voor Tottenham. Heung-min Son is met Zuid-Korea momenteel actief op de Asia Cup. De aanvaller is mogelijk tot begin februari afwezig. 

Update 15/1, 18.10 uur: Tottenham Hotspur heeft bevestigd dat het voorlopig niet kan beschikken over Harry Kane. De Londense club verwacht zijn topschutter pas begin maart weer terug op de training. Kane raakte zondag in het thuisduel met Manchester United geblesseerd aan zijn enkel.