UPDATE: 'Anderlecht krijgt goed en slecht nieuws over blessure van Trebel'

UPDATE: 'Anderlecht krijgt goed en slecht nieuws over blessure van Trebel'

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 15:38wo 16-01-2019 om 15:38

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 15:43wo 16-01-2019 om 15:43

Anderlecht hervat zondag de competitie met de lastige verplaatsing naar KAA Gent. Het betekent het debuut van Fred Rutten in de Jupiler Pro League. Het is de vraag of de Nederlander wel de sterkste Anderlecht-elf aan de aftrap kan brengen.

Rutten zit aan het begin van de week nog met twee grote twijfelgevallen. De belangrijkste is Adrien Trebel, die zich op stage blesseerde in het verloren oefenduel (1-2) met het Duitse 1. FC Heidenheim 1846. Het Nieuwsblad meldt dinsdag dat het om een pijnlijke knie gaat. Hoewel eerste onderzoeken hebben aangetoond dat het geen ernstige kwetsuur is, worden er in de loop van de dag nog wel meer scans gemaakt. Dat moet duidelijk maken of hij Gent-uit kan halen.

Sebastiaan Bornauw is het tweede zorgenkindje van Rutten. Bornauw ontbrak afgelopen zondag al op de training, waardoor de talentevolle verdediger evenmin inzetbaar was voor het oefenduel met Heidenheim. De situatie van Bornauw is nog niet verbeterd, waardoor ook achter zijn naam een vraagteken staat. 

Update 16/01, 15.39: De onderzoeken van de blessure van Trebel zijn afgerond. Volgens Het Nieuwsblad is er 'niets verontrustends' aan het licht gekomen. De Fransman staat dus zeker geen lange revalidatie te wachten. Toch blijft Trebel twijfelachtig voor de eerste competitiewedstrijd van Anderlecht in 2019, zondag tegen KAA Gent.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws