Mag Anderlecht-target Karsdorp wel weg? 'Hij heeft zijn mogelijkheden laten zien'

Mag Anderlecht-target Karsdorp wel weg? 'Hij heeft zijn mogelijkheden laten zien'

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 09:36di 15-01-2019 om 09:36

Rick Karsdorp is op de goede weg bij AS Roma. Dat stelt trainer Eusebio Di Francesco na de 4-0 zege op Virtus Entella in de Coppa Italia. De Nederlandse rechtsback speelde de hele wedstrijd mee. Het is de vraag of het vermeende target van Anderlecht nu wel mag vertrekken in januari.

Karsdorp is net als Javier Pastore weer volledig fit. "El Flaco (Pastore, red.) en Karsdorp hebben de laatste tijd goed getraind en zijn de wedstrijd goed doorgekomen. Dat toont dat ze op de juiste weg zijn", zegt Di Francesco op de clubsite. Voor de drievoudig international van Oranje was het voor het eerst in twee jaar tijd dat hij negentig minuten binnen de lijnen stond in een officieel duel voor Roma.

Karsdorp stond met een strakke inspeelpass aan de basis van de 2-0 van Ivan Marcano. "Hij heeft veel kwaliteit, maar moet werken aan zijn defensieve spel", laat Di Francesco weten over de back. "Door knieblessures heeft hij niet veel regelmaat gekend. Maar hij heeft zijn technische en fysieke mogelijkheden laten zien."

"Hij maakt goede keuzes en hij liet vandaag een aantal goede sprints zien", vervolgt de oefenmeester. "Ik houd van vleugelverdedigers die goed voetbal spelen, zoals hij doet." Karsdorp werd eerder gelinkt aan een terugkeer naar Feyenoord, maar hij zou ook in beeld zijn bij Anderlecht. Het is afwachten of dit sterke optreden gevolgen heeft wat betreft de kans op een eventuele uitleenbeurt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws