Update over Propere Handen: ''Slapende honden niet wakker gemaakt''

Update over Propere Handen: ''Slapende honden niet wakker gemaakt''

15-01-2019 09:25
5

Er zijn al enige tijd geen grote ontwikkelingen meer in Operatie Propere Handen. Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, zocht uit wat de stand van zaken is. Hij vindt de informatiestop niet zorgwekkend.

''De jongste weken hield het gerecht zich vooral bezig met de verklaringen van spijtoptant Dejan Veljkovic, samen met Mogi Bayat de spilfiguur in het voetbalschandaal. Veljkovic zou alles vertellen wat hij weet. Die beweringen worden nu en de komende weken op hun waarheid nagetrokken door de door Veljkovic ­geciteerde personen met zijn verklaringen te confronteren. Dat het stil bleef, was in die zin een goede zaak: de slapende honden werden niet wakker gemaakt'', aldus Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Vandewalle benadrukt ook dat het feit dat spilfiguren als Mogi Bayat weer aan het werk zijn als makelaar, niet betekent dat zij vrijuit gaan. ''Neen. Het onderzoek loopt nog en er werd beslist dat de betrokken verdachten geen beroepsverbod krijgen. Ze zijn dus opnieuw aan de slag, maar blijven verdacht. Een eventuele veroordeling kan later nog volgen'', legt Vandewalle uit.