'Papa Pozuelo geeft Genk-fans hoop, beslissing over vertrek valt deze week'

'Papa Pozuelo geeft Genk-fans hoop, beslissing over vertrek valt deze week'

15-01-2019 07:31 Laatste update: 07:39
5

Alejandro Pozuelo staat de komende uren voor een moeilijke beslissing. Kiest hij voor het sportieve project van KRC Genk of voor de oliedollars uit Saudi-Arabië. Bij Sportwereld laat Antonio Pozuelo zich uit over de situatie omtrent zijn zoon.

Antonio Pozuelo is zoals de Genk fans. Hij hoopt dat Alejandro in ons land blijft. "Ik zie hem het liefst in Genk blijven, ja. En eerlijk gezegd: ik denk ook dat hij zal blijven. De titelstrijd is voor hem een belangrijk argument en hij is gewoon gelukkig in Genk. Beatriz en de kinderen (zoontjes Alvaro en Alejandro Junior, red), die in Maastricht naar school gaan, hebben het ook naar hun zin", klinkt het.

Titel en dan vertrek Pozuelo
De vader beseft wel dat het geen gemakkelijke keuze wordt voor zijn zoon. "Alleen is het zo dat Al-Ahli een exuberant aanbod deed. Dan is het logisch dat je daarover nadenkt en veel overleg pleegt. Saudi-Arabië is geen evident land om te leven, maar het financiële is belangrijk in je carrière, want je kan altijd plots geblesseerd geraken of iets ergs meemaken. Je weet ook niet of een trein als deze nog een tweede keer zal passeren. Maar het ideale zou zijn dat Alejandro dus blijft, Genk aan de titel helpt en nadien nog een mooie transfer maakt."

Woensdag wordt de Gouden Schoen uitgereikt. Volgens vader Pozuelo beslist dan ook zijn zoon over zijn toekomst. De Genkse harten zullen dus nog even bibberen.

Lees ook: Pozuelo versus Vanaken: de ultieme vergelijking van de Gouden Schoen-favorieten