De Bruyne haalt het van Dendoncker, Gabriel Jesus is de grote man

14-01-2019 22:55
1

Door een overwinning op Wolverhampton Wanderers heeft Manchester City de achterstand op koploper Liverpool weer teruggebracht naar vier punten. Maandagavond was de ploeg in eigen huis een maatje te groot: 3-0. Omdat Liverpool zaterdag wist te winnen van Brighton & Hove Albion, kon City zich twee dagen later geen puntenverlies veroorloven.

City begon zonder Sergio Agüero en Kevin De Bruyne aan het duel met Wolverhampton. Vermoedelijk wilde Pep Guardiola het duo rust geven. Ook zonder De Bruyne en Agüero liep het op rolletjes bij City. Al na tien minuten kwamen The Citizens op voorsprong na een flitsende aanval. Aymeric Laporte stuurde Leroy Sané in de tiende minuut weg met een prachtige steekbal. Sané wist vervolgens Gabriel Jesus te bereiken, die van dichtbij binnen kon schieten.

Nog geen tien minuten later moest Wolverhampton met tien man verder, omdat Willy Boly een directe rode kaart kreeg vanwege een spijkerharde overtreding op Jesus. Vlak voor rust leek City de wedstrijd te beslissen. Met een man meer kwam de ploeg op 2-0 dankzij een benutte strafschop van Jesus. Raheem Sterling werd in het strafschopgebied neergehaald.

Het duurde lang voor City het duel écht besliste. Guardiola gunde De Bruyne en Agüero halverwege de tweede helft speelminuten. De wedstrijd werd tien minuten voor tijd in het slot gegooid toen De Bruyne de bal voor slingerde. De Rode Duivel kreeg het doelpunt echter niet op zijn naam, omdat de bal onderweg was aangeraakt door twee spelers van Wolverhampton, waardoor het een eigen doelpunt werd.