Stevige aanpassing voor Saelemaekers onder Rutten: Belangrijk voor carrière

Stevige aanpassing voor Saelemaekers onder Rutten: "Belangrijk voor carrière"

14-01-2019 22:18
10

Met de komst van Fred Rutten bij RSC Anderlecht lijkt er heel wat te gaan veranderen. Zo moet elke speler zich bewijzen op training en wordt er met een nieuw systeem gespeeld. Dat is toch aanpassen, ook voor Alexis Saelemaekers.

Onder Rutten zal Anderlecht meer dan waarschijnlijk in een 4-3-3 spelen. Een uitdaging voor Saelemaekers, die toch hoger op het veld mocht staan. "Ik geef toe dat ik liever wat hoger speel. Op die positie ben ik ook opgeleid bij de jeugd", zegt Saelemaekers bij RTBF.

"Maar het is voor mij even belangrijk om te bewijzen dat ik ook op de rechtsachter uit de voeten kan. Dat is ook de positie waar de coach mij momenteel zet. Ik moet dus ook op die positie slagen, dat is belangrijk voor mijn persoonlijke carrière."

Nieuwe coach
Hij is alleszins tevreden met de komst van Rutten. "Het eindresultaat van de stage is positief. De trainer heeft de jongeren onmiddellijk gerustgesteld en vertrouwen gegeven", geeft Saelemaekers aan.

"De spelers die wat minder aan spelen toekwamen weten ook dat ze een nieuwe kans krijgen met de komst van de nieuwe trainer. We beginnen allemaal opnieuw vanaf nul. En dat is ook belangrijk voor diegene die titularis waren. Zij moeten nu opnieuw bewijzen dat ze hun plaats waard zijn", besluit hij.