'Kies je voor kampioenenmaker Leko of het beste voetbal van Clement?'

'Kies je voor kampioenenmaker Leko of het beste voetbal van Clement?'

14-01-2019 23:20
16

Het gala van de Gouden Schoen lijkt een strijd tussen KRC Genk en Club Brugge te worden. Hans Vanaken en Alejandro Pozuelo zijn de favorieten om de hoofdprijs te winnen. Maar ook om de prijs voor Trainer van het Jaar gaat het tussen Genk en Club Brugge.

Zowel Ivan Leko als Philippe Clement zijn kanshebbers om de trofee te winnen. Dat denkt ook Jan Ceulemans. "Ik denk dat het een beetje dezelfde kant zal uitgaan als op de Trofee Raymond Goethals", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Toen ging het tussen Philippe Clement en Ivan Leko, met Marc Brys als een terechte derde. Zelf heb ik niet echt een voorkeur. Het is eerder een afweging die je moet maken", aldus de ex-trainer van Club Brugge.

"Kies je voor de kampioenenmaker Leko, die ook punten heeft gepakt in de Champions League? Of kies je voor Clement, die met zijn ploeg het beste voetbal van België brengt? Het is mooi spel versus resultaten. Vergeet ook niet de Europa League waarin Genk het goed heeft gedaan. Clement heeft getoond dat hij bij een topclub thuishoort. Na een half jaar bij Waasland-Beveren naar Genk trekken en daar zo de lijn doortrekken is knap", aldus Ceulemans.