OFFICIEEL: KVO anticipeert op uitvallen van Capon met winterversterking

OFFICIEEL: KVO anticipeert op uitvallen van Capon met winterversterking

14-01-2019 20:11 Laatste update: 20:13

KVO heeft een nieuwe winterversterking beet. Na nieuwe spits Tom De Sutter heeft het nu ook een rechtsachter. Amin Nouri komt op huurbasis over van Valerenga Oslo.

Dat kondigt KVO zelf aan op de officiële kanalen. Capon is door een armbreuk nog een tijdje out, waardoor de kustploeg zich genoodzaakt zag om op de rechtsachter nog versterking te halen. Dat is Nouri, die op huurbasis (met aankoopoptie) overkomt van Valerenga. Voor Nouri, die al zo'n 200 keer in actie kwam in Noorwegen, is het zijn eerste avontuur buiten Noorwegen.

"Nouri is een ervaren rechtsachter met offensieve impulsen", zegt technisch directeur Hugo Broos. "Door de blessure van Brecht Capon waren we verplicht om snel te schakelen. Ons eigen jeugdproduct Jelle Bataille deed het goed op de rechtsachter, maar zowel voor de club als voor Jelle zélf zou het niet goed zijn om de komende maanden enkel maar op hem te kunnen rekenen."

Nouri kijkt alvast uit naar zijn eerste buitenlandse ervaring. "Voor mij is het inderdaad een spannend avontuur", zegt hij. "Noorse spelers die in België spelen, vertelden mij veel goeds over de competitie én over Oostende en ik kan dat enkel maar beamen. Ik maakte namelijk al even kort kennis met de stad en deze namiddag trainde ik al meteen een eerste keer mee. Ik ben ervan overtuigd dat ik me snel zal integreren in deze groep."