OFFICIEEL: Dortmund legt miljoenen op tafel en stelt verdediger voor

OFFICIEEL: Dortmund legt miljoenen op tafel en stelt verdediger voor

14-01-2019 15:57

Na de transfer van Lisandro Magallán naar Ajax is Boca Juniors wéér een centrale verdediger kwijtgeraakt. Leonardo Balerdi verkast per direct naar Borussia Dortmund. De koploper van de Bundesliga betaalt volgens Duitse media een slordige vijftien miljoen euro voor de tiener.  

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de negentienjarige Balerdi pas in de zomer van Boca naar Dortmund zou verkassen, meldt BVB. Er is echter besloten om de transfer te vervroegen. Balerdi sluit nu per direct aan. 

"Leonardo is een intelligente, tweebenige en kopsterke verdediger", vertelt technisch directeur Michael Zorc. "We zijn heel blij dat hij voor ons gekozen heeft en we denken dat hij deze club in de toekomst vooruit zal helpen." Over de exacte lengte van het contract van Belardi doet Dortmund geen mededelingen.

De jeugdinternational is na Magallán de tweede centrale verdediger die Boca deze maand verlaat. Ajax betaalde afgelopen week negen miljoen euro voor de 25-jarige Magallán. Afgelopen weekend maakte hij zijn debuut namens z'n nieuwe club tijdens de Florida Cup.