UPDATE: Dembélé en zijn zaakwaarnemers zetten voet op Chinese bodem

UPDATE: Dembélé en zijn zaakwaarnemers zetten voet op Chinese bodem

16-01-2019 10:41 Laatste update: 10:42
7

Mousa Dembélé gaat zijn carrière vervolgen in China. De Rode Duivel staat op het punt een meerjarig contract te tekenen bij Guangzhou R&F. Dat meldt een bron aan VoetbalPrimeur.be.

Het contract van Dembélé bij Tottenham Hotspur loopt komende zomer af. De Rode Duivel werd eerder deze maand al in verband gebracht met een winterse overstap naar Azië. De keuze is gevallen op Guangzhou R&F, de club waar Ajax sinds eind 2017 een samenwerkingsverband mee heeft. In China ligt een meerjarig contract voor de middenvelder klaar.

Dembélé kwam dit seizoen tot dusver tot tien wedstrijden in de Premier League. Daar blijft het waarschijnlijk ook bij. De middenvelder is naar China afgereisd om 'de laatste puntjes' van het contract te bespreken. De Rode Duivel moet nog wel medisch worden gekeurd.

De 31-jarige Dembélé stond 6,5 jaar onder contract in Londen, waar hij met veel blessures kampte. Spurs haalde hem in de zomer van 2012 voor negentien miljoen euro op bij Fulham. Daarvoor speelde de 82-voudig international in Nederland voor AZ Alkmaar en Willem II. In 2009 pakt hij met AZ de landstitel.

Update 16/01 10.41: De transfer van Mousa Dembélé naar China zit in een afrondende fase. Het Nieuwsblad toont een foto waarop te zien is dat Dembélé en zijn zaakwaarnemers Yama Sharifi en Tom De Mul (de ex-Rode Duivel) in China zijn gearriveerd. Onze landgenoot zal snel zijn medische test ondergaan om vervolgens zijn contract bij Guanghzou R&F te ondertekenen. Naar verluidt gaat hij liefst 9 miljoen euro per jaar verdienen.