Praet doet boekje open over transfer: “Er zijn duidelijke afspraken gemaakt”

Praet doet boekje open over transfer: “Er zijn duidelijke afspraken gemaakt”

14-01-2019 07:44
7

Dennis Praet kon afgelopen zomer op veel interesse rekenen van tal van (top)clubs. De middenvelder van Sampdoria verlengde zijn contract met één jaar. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de Rode Duivel zich uit over een transfer.

Zijn contractverlenging bij Sampdoria deed toch wat wenkbrauwen fronsen. “Als ik niet had bijgetekend, zou ik komende zomer nog één jaar onder contract liggen. En dan kon ik misschien voor een lagere transfersom vertrekken. Maar ik ben gewoon héél graag in Sampdoria. Ik woon er graag, ik speel er graag, ik ben er belangrijk en we presteren goed. Mijn overeenkomst openbreken was een win-winsituatie. Het bestuur is zeer correct met mij geweest."

Praet kreeg naar verluidt het op één na grootste contract in de clubgeschiedenis van de Italiaanse club. "Daar heb ik geen idee van. Nogmaals: de club is zeer correct geweest. Het is een zeer mooie overeenkomst." Ook is er geen afkoopclausule opgenomen en laat Praet de deur voor een transfer op een kier. "Neen. Maar zoals ik al zei, er zijn wel duidelijke afspraken gemaakt. (snel) En nee, ik ga daar liever niet dieper op in."

Volgende stap?
De afspraken zijn gemaakt om de juiste stappen te zetten, zo bevestigt Praet. "Om een volgende stap te zetten. Zeker. Op voorwaarde dat het de juiste is. Voor mezelf én Sampdoria."