Suarez en jubilaris Messi maken indruk bij ruime overwinning FC Barcelona

13-01-2019 20:24

FC Barcelona staat weer vijf punten los in de Primera División. Eibar was zondagavond geen partij voor de wervelende koploper, met Lionel Messi als hoofdrolspeler.

Barcelona brak na negentien minuten de ban tegen Eibar. Luis Suarez was het eindstation van een schitterende Barça-aanval het eigen Camp Nou. Het was de dertiende treffer van de Uruguayaan dit seizoen.

In de tweede helft pakte Messi zijn moment. De Argentijn schreef geschiedenis door zijn 400ste doelpunt in de Spaanse competitie te maken. Messi was al langer topschutter aller tijden in Spanje. Cristiano Ronaldo staat tweede met 311 goals, maar de Portugees speelt inmiddels in Italië bij Juventus.

Het publiek in Camp Nou kreeg na de 2-0 van Messi nog één treffer te zien. Suarez maakte zijn tweede van de avond voor het wervelende Barça, dat ruim aan kop gaat in de Primera División. De voorsprong op nummer twee Atlético bedraagt vijf punten. Real Madrid staat op dertien punten, maar speelt zondagavond nog tegen Real Betis.