Solskjaer haalt zes op rij op Wembley dankzij flits van Pogba en sublieme De Gea

13-01-2019 19:23
5

Manchester United heeft ook de zesde officiële wedstrijd onder Ole Gunnar Solskjaer na zich toegetrokken. De eerste grote test voor The Mancunians leverde een benauwde uitzege op: doelman David De Gea greep na rust de hoofdrol op Wembley. Bij Tottenham speelden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld de hele wedstrijd. Romelu Lukaku mocht in de slotfase invallen bij United.

Beide Premier League-grootmachten hadden wat tijd nodig om op gang te komen. Het eerste noemenswaardige moment kon na een klein half uur genoteerd worden: Harry Kane leek bij de tweede paal voor 1-0 te zorgen, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Hoewel Tottenham een optisch veldoverwicht had, was het Manchester United dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Jesse Lingard onderschepte een pass van Kieran Trippier, Paul Pogba verstuurde een magnifieke dieptepass en Marcus Rashford schoot vanuit een lastige hoek de 0-1 binnen.

De Spurs moesten na de rust komen en openden stormachtig. Kane en Dele Alli namen direct na rust De Gea onder vuur, maar de Spanjaard kwam steeds als winnaar uit de strijd. Het bleek een voorbode voor de rest van de tweede helft: de thuisploeg probeerde uit alle macht om de gelijkmaker te forceren, maar stuitte telkens weer op De Gea. De grootste kansen waren voor Kane en Alderweireld, maar hun schoten in de korte hoek bleken niet opgewassen tegen het voetenwerk van De Gea.

De tien (!) reddingen van de Spaanse sluitpost bleken uiteindelijk genoeg voor de driepunter. The Red Devils komen op 41 punten, goed voor een gedeelde vijfde plek met Arsenal. Tottenham Hotspur blijft met 58 punten op de derde plek staan en ziet koploper Liverpool steeds verder uit het zicht raken. Nummer twee Manchester City speelt maandagavond tegen Wolverhampton Wanderers en kan het gat met The Spurs vergroten naar vijf punten.