KV Mechelen komt met zwaarbevochten zege weer naast Beerschot-Wilrijk

13-01-2019 17:49 Laatste update: 18:12
2

KV Mechelen is erin geslaagd om geen averij op te lopen in de eerste match van 2019. KVM maakte de lastige verplaatsing naar Union Saint-Gilloise, maar nam na een aantrekkelijke match de volle buit mee naar huis.

KV Mechelen kon zich geen betere start wensen, want bij de eerste de beste kans was het raak voor de bezoekers. Routinier Igor De Camargo knikte al na vier minuten een voorzet van Onur Kaya tegen de touwen. Een reactie van de gastheer liet echter niet lang op zich wachten. Er waren nog geen tien minuten gespeeld of de stand was al weer in evenwicht. Faïz Selemani plaatste de bal vakkundig buiten het bereik van KVM-doelman Michael Verrips.

Halverwege de eerste helft had Verrips wel een fraai antwoord op een kopbal van Pietro Perdichizzi. Verrips tikte de bal net onder de lat vandaan. Vlak voor rust kende Mechelen nog een sterke fase. De Camargo liet twee grote kansen onbenut. Eerst knikte hij een voorzet van Nikola Storm naast om de tweede mogelijkheid simpel op keeper Adrien Saussez te besluiten. 1-1 bleef zodoende de ruststand.

Ook na rust vielen er over en weer kansen noteren en andermaal was het De Camargo die naliet om te scoren. Aan het uur knalde hij hoog over toen hij alleen voor Saussez verscheen. In minuut 60 maakten De Camargo de voorgaande missers goed. Storm bediende De Camargo opnieuw en de ex-Rode Duivel faalde nu niet met het hoofd.

Spannend slot
De buit was nog niet binnen voor KV Mechelen. Dat bleek toen Verrips oog in oog met Roman Ferber kwam te staan. Verrips kwam als winnaar uit de bus. Union voerde de druk op, maar een rode kaart van Perdicchizzi bleek twee minuten voor tijd de doodsteek. KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk komen zo met 17 punten weer naast elkaar in de tweede periode. Nummer drie Union telt halverwege al acht punten minder.