Eerste nederlaag voor Rutten: Anderlecht gaat ten onder tegen Duitse tweedeklasser

13-01-2019 17:15 Laatste update: 17:45
19

Anderlecht heeft de winterstage in het Spaanse San Pedro del Pinatar afgesloten met een domper. Paars-wit moest het hoofd buigen voor de Duitse tweedeklasser 1. FC Heidenheim 1846: 1-2.

Fred Rutten koos tegen de nummer zes uit de 2. Bundesliga voor tien nieuwe basisspelers. Andy Najar was de enige die tegen Hoffenheim (3-2 winst) ook al aan de aftrap stond. Het elftal van Rutten kon onder aanvoering van kapitein Kara Mbodji in de eerste 45 minuten echter nauwelijks indruk maken. Anderlecht gaf achterin amper iets weg, maar kwam zelf evenmin tot grote kansen. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Andy Najar en Kenny Saief bleven tijdens de rust achter in de kleedkamer. Ryota Morioka en Jérémy Doku kwamen voor hun in de plaats. De twee invallers zorgden direct na rust onmiddellijk voor groot gevaar. Doku bediende Morioka na een heerlijke individuele actie, maar Morioka had pech met de afronding. In minuut 62 was het aan overkant wel raak. Een afgeslagen corner van Heidenheim werd opnieuw voor het doel gebracht, waarna middenvelder Sebastian Griesbeck vrijstaand kon scoren, omdat de Brusselaars de dekking achterin slecht op orde had.

De 0-1 achterstand was voor Rutten het signaal om veel wissels door te voeren. Onder meer Sven Kums kwam in het veld en hij nam de aanvoerdersband over van Mbodji. Kums was kort na zijn entree betrokken bij een goede aanval over meerdere schijven, waar de bal tot bij Doku kwam. Het 16-jarige toptalent besloot echter over. Vervolgens sloeg Heidenheim opnieuw krachtig toe. Edo Kayemba leed balverlies en dat werd afgestraft door spits Robert Glatzel: 0-2. Adrien Trebel deed in de slotminuut op aangeven van Morioka wat terug. Helaas voor Anderlecht kwam de 1-2 te laat.