Zeven minuten veranderde loopbaan van Ogunjimi: “Een spijtige zaak”

Zeven minuten veranderde loopbaan van Ogunjimi: “Een spijtige zaak”

Gepubliceerd: zondag 13 januari 2019 om 16:19zo 13-01-2019 om 16:19

Marvin Ogunjimi stond bij KRC Genk ooit te boek als een groot talent. Met de Limburgers pakte hij ook de titel. Daarna ging het bergaf met zijn loopbaan. Het ging al mis vanaf het moment dat Ogunjimi Genk verliet.

In de winter van het seizoen 2011 – 2012 trok Ogunjimi  naar Real Mallorca. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij al in de zomer naar Spanje trok. De klok werkte toen tegen. "Ja, zeven minuten te laat. Het was een spijtige zaak. Ik had mijn zinnen op die overgang gezet en ben uiteindelijk ook in november al naar Spanje vertrokken. Ik kon er trainen, maar geen wedstrijden spelen", stelt de voormalig aanvaller van de Rode Duivels in Het Laatste Nieuws.

Aanpassen aan het Spaanse voetbal was niet eenvoudig. "Ik kreeg twee maanden om me klaar te stomen tegen januari. De verwachtingen waren enorm. Ik had drie miljoen euro gekost. De grootste som dat de club op dat moment aan een speler had uitgegeven. Ik werd na twee maanden zonder matchritme meteen in een sterke competitie als La Liga gedropt. Dat was uiteraard geen cadeau en misschien wel gedoemd om te mislukken. Intussen stond er ook al een andere trainer aan het roer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws