Téléfoot: Ajax onderhandelt 'relatief intens' met PSG, Frenkie de Jong is eruit

Téléfoot: Ajax onderhandelt 'relatief intens' met PSG, Frenkie de Jong is eruit

13-01-2019 16:12
2

Frenkie de Jong heeft een voorkeur voor Paris Saint-Germain. Dat meldt Téléfoot zondag. Het Franse medium onderschrijft daarmee het nieuws van De Telegraaf, dat in december uitpakte met de scoop dat de Ajax-middenvelder naar PSG wil.

De Jong wil volgens Téléfoot in de zomer de overstap maken naar Parijs. Hij zou overtuigd zijn geraakt van het 'project' in het Parc des Princes. De onderhandelingen over de toptransfer lopen al weken. Ajax vraagt volgens het Franse medium een bedrag tussen de zeventig en tachtig miljoen euro.

De gesprekken tussen Ajax en PSG zijn 'relatief intens', aldus Téléfoot. Daarmee wordt bedoeld dat de Franse grootmacht druk bezig is om Ajax-directeur Marc Overmars te overtuigen. Ook FC Barcelona en Manchester City zouden nog in de race zijn, maar de twee topclubs zijn aanzienlijk minder kansrijk. In Spanje werd afgelopen week nog gemeld dat De Jong zijn jawoord heeft gegeven aan Spanje.

Als Ajax een akkoord bereikt met één van de geïnteresseerde clubs, wordt de transfer van De Jong de duurste en meest sensationele ooit in de Eredivisie. Het huidige transferrecord staat op naam van Davinson Sánchez, die Ajax in de zomer van 2017 voor veertig miljoen euro voor Tottenham Hotspur verruilde.