Anderlecht-pion leeft in onzekerheid: ''Afwachten wat meneer Rutten denkt''

Anderlecht-pion leeft in onzekerheid: ''Afwachten wat meneer Rutten denkt''

13-01-2019 13:28
5

Dennis Appiah weet niet of hij nog een toekomst bij Anderlecht heeft. Het is de vraag of Fred Rutten het in de 26-jarige rechtsback ziet zitten.

Appiah kwam dit seizoen pas tot zeven optredens voor de Brusselaars. Hein Vanhaezebrouck deed in augustus en september regelmatig een beroep op de Fransman, waarna Appiah lange tijd uit beeld verdween. Interim-coach Karim Belhocine gunde Appiah in de laatste match voor de winterstop nog eens negentig minuten, maar het is afwachten welke status Appiah onder Rutten krijgt.

Hij heeft in ieder geval vertrouwen in een tweede kans. "Naar mijn gevoel heb ik onder de nieuwe coach iets meer perspectief om een plaats te veroveren. De defensie met vier ligt me beter dan de driemansverdediging. En mijn profiel is iets defensiever dan dat van mijn concurrenten'', laat Appiah weten aan Het Laatste Nieuws.

Stel dat Appiah ook onder Rutten weinig aan spelen toekomt, dan lijkt een vertrek in de zomer de beste oplossing. Zover wil Appiah nog niet denken. "Mocht de coach niet op me rekenen, dan zal ik het wel horen...", wacht hij rustig af.