Clement mist afwezige niet: We wisten dat we zijn vervanger al in huis hadden

Clement mist afwezige niet: "We wisten dat we zijn vervanger al in huis hadden"

Gepubliceerd: zondag 13 januari 2019 om 11:08zo 13-01-2019 om 11:08

KRC Genk hervat de competitie straks zonder Danny Vukovic. De vaste doelman is met Australië actief op de Asia Cup. Met Nordin Jackers hebben de Limburgers echter een perfecte vervanger achter de hand.

De jongeling maakte indruk tijdens de winterstage, met als summum de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 (2-2), waarin Jackers uitstekend keepte. "Ik hoef mezelf nu geen extra druk op te leggen", blijft de doelman nuchter bij Het Laatste Nieuws. "Ook voordien was ik al klaar, het was gewoon wachten op een kans. Die komt er nu en dan wil ik ze ook grijpen."

Philippe Clement kan dat alleen maar beamen. "Nordin straalt vertrouwen uit en staat gewoon zelfverzekerd onder die lat", analyseert de trainer. "We weten wat we in huis hebben met hem, daarom zijn wij ook geen nieuwe doelman gaan halen. We wisten dat we 'Vuko' een tijdje zouden kwijt zijn, maar we wisten ook dat we zijn vervanger al in huis hadden."

Clement is duidelijk tevreden met de gang van zaken bij Genk. "Ik denk niet dat er veel ploegen het zouden aandurven om met een doelman van 21 en een doelman van zestien als back-up aan de terugronde te beginnen. Dat zegt gewoon heel veel over het vertrouwen dat wij in onze doelmannen hebben", besluit hij.

Poll

Is Jackers even goed als Vukovic?

(626 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws