UPDATE: Transfer is voorbarig: 'Standard kent Nederlander, maar daar houdt het op'

UPDATE: Transfer is voorbarig: 'Standard kent Nederlander, maar daar houdt het op'

16-01-2019 15:21 Laatste update: 15:22
6

Standard verwelkomt deze maand mogelijk toch een versterking. Kevin Diks mag vertrekken bij Fiorentina en is in beeld bij de Rouches, zo melden Italiaanse media.

Volgens de Italiaanse journalist Alfredo Pedulla is Standard in de markt voor de 22-jarige rechtsback. Overigens heeft Standard naar verluidt wel concurrentie van het Nederlandse Feyenoord. Hoeveel Diks moet kosten, is niet duidelijk.

Diks kwam dit seizoen nog geen minuut in actie in de Serie A. Viola News weet dat Standard Luik aanvankelijk de beste papieren had om hem over te nemen van Fiorentina, maar zaterdag kwam Feyenoord plots tussenbeide.

Aanvankelijk gaf Michel Preud'homme nog aan dat Standard niet meteen aan versterking denkt. Maar op de rechtsachter lijkt men dan toch nog een nieuwe pion te willen halen.

Update 16/01 14.00: Diks staat op het punt om richting Luik te vertrekken. Volgens Football Italia is de deal zo goed als rond. Het is niet duidelijk of het om een uitleenbeurt of permanente deal gaat.

Update 16/01 15.21: De supporters van Standard moeten niet te snel victorie kraaien, want volgens La Dernière Heure is een transfer van Diks voorlopig voorbarig. Standard kent wel degelijk het profiel van de Nederlander, maar van contact met Fiorentina is er nog geen sprake geweest. De Rouches 'zien wel wat' in Diks.