'Zorgen voor Leko stapelen op, blessures beslissen over toekomst Cools'

'Zorgen voor Leko stapelen op, blessures beslissen over toekomst Cools'

Gepubliceerd: zondag 13 januari 2019 om 09:30zo 13-01-2019 om 09:30

Club Brugge is zondag terug in het land. Het was de voorbije dagen op winterstage in Qatar. Ivan Leko is tevreden over de stage, maar keert toch met zorgen terug naar België.

Zo dreigt Leko de komende weken serieus te moeten puzzelen in zijn verdediging. Er waren voor de stage al blessurezorgen, met de lange afwezigheid van Jelle Vossen en Arnaut Danjuma. Maar er zijn nog wat meer zorgen bijgekomen.

Het Nieuwsblad meldt dat Kaveh Rezaei en Thibault Vlietinck maar niet fit geraken. Op de koop toe is ook Matej Mitrovic geblesseerd. Hij staat zo'n twee maanden langs de kant. Daarnaast had Benoît Poulain ook last van de trainingsarbeid, waardoor die gespaard werd voor de oefenwedstrijd tegen PSV.

Ook de Braziliaan Luan Peres viel uit met een hamstringblessure. Hij speelt sowieso niet tegen Charleroi. Brandon Mechele blijft onzeker. Tegen Lokeren ging zijn schouder uit de kom. De medische staf besloot niet te opereren, maar bekijkt zijn situatie de komende weken.

Nieuwe positie en geen vertrek
Leko dreigt dus serieus te moeten gaan schuiven de komende weken/maanden. Hij anticipeerde al op de uitvallers door Sofyan Amrabat uit te proberen in de verdediging. "Ik was tevreden over Amrabat op de positie van Mechele", zei Leko. "Hij heeft kracht en mentaliteit en kan achterin depanneren, ook al verwacht ik dit jaar veel op het middenveld van hem."

Ook Dion Cools kreeg een kans centraal in de verdediging. Zijn toekomst bij Club Brugge was onzeker, maar door de zorgen achterin mag hij niet vertrekken bij de Bruggelingen. Inmiddels zou Club Brugge ook interesse tonen in Michalis Bakakis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws